logo

Branchmarking: Goede doelen

3FM Serious Request is nu alweer 2 dagen bezig en zal nog 4 dagen voortzetten (inmiddels voorbij, red.). Ook jij kan meedoen met een actie. Meld je daarvoor hier aan en lees hieronder twee branchmarks voor goede doelen.

Branchmark: Crowdrise
Goede doelen hebben natuurlijk als doel om mensen bereid te krijgen om geld te doneren voor het goede doel. Dit wordt vaak ‘geboost’ door tegenprestaties of beroemdheden. Crowdrise heeft deze twee gecombineerd. Zo kun je op crowdrise verschillende projecten vinden die onder beroemdheden zijn gebracht met een tegenprestatie. Zo kun je bijvoorbeeld een gesigneerde koeienbel van Will Ferell winnen wanneer je 28 dollar doneert tegen kanker of een superbad poster gesigneerd door Jonah Hill als je 26 dollar doneert tegen malaria. Op deze wijze kun je zelf kiezen voor welk goed doel je geld over hebt, waar een leuke tegenprestatie tegenover zit gecombineerd met een beroemdheid. Tevens kun je zelf projecten aanmelden. Beroemdheden hebben dan vervolgens de kans om zich hier op te opteren en er iets tegenover te stellen.

Branchmark: Mustaches for Kids
Als jijzelf geen beroemdheid bent is het natuurlijk nog steeds mogelijk om veel geld in te zamelen. Vaak is de tegenprestatie iets fysieks, zoals de marathonloop. Mustaches for Kids is een initiatief gestart in 1999 in Los Angeles. Gedurende het groeiseizoen (tussen Thanksgiving en Kerstmis) laten mensen hun snoor groeien voor goede doelen die kinderen helpen. Het initiatief is enorm uitgegroeid over de afgelopen jaren en heeft al bijna een miljoen dollar opgehaald door mensen die hun snor lieten groeien.

Wat ga jij doen voor het goede doel?

Deze blog verscheen eerder op Innovatieonderzoek.

Geef een reactie

Commentaar is uitgeschakeld.