logo

Ga vreemd op ideeëncentrum

Het boek ‘Ga Vreemd!’ staat nu ook op het ideeëncentrum aangeraden:

“Boek succes met boek ‘Ga vreemd!’
Met gemiddelde prestaties win je geen wedstrijd.Daarom is onderscheiden zeer belangrijk. Te vaak kijken we daarbij naar de eigen omgeving. En dat is nou juist niet de bedoeling. Dat is een van de conclusies van Rob Adams in zijn lezenswaardige boek ‘Ga vreemd!’ Adams’ aanbeveling om vreemd te gaan is de aanbeveling om niet naar de eigen branches te kijken maar vooral naar heel andere branches. Juist als je het heel anders doet dan sectorgenoten, ben je onderscheidend. In zijn boek laat hij zien wat zoiets oplevert.
Zoals gezegd is het hele boek het waard om te lezen. En zeker als het daarna wordt opgevolgd.
Paar voorbeelden. Over ‘open innovatie’ lees je dat bedrijven naast eigen ideeën ook gebruik moeten maken van ideeën van leveranciers, afnemers, klanten, stakeholders. Het Ideeëncentrum voegt daar dan nog aan toe ideeën van familie, externe vergaderingen, buren, or-leden… Ook dat is helemaal buiten het eigen (werk)kringetje.
Over ‘marktinnovatie’ schrijft Adams onder andere: Zonder ideeën heb je niets. Innovatie start met ideeën, alleen moeten dat wel ideeën zijn die bijdragen aan het onderscheidend vermogen.
Het ideeëncentrum is het ook helemaal eens met zijn conclusie dat het belonen van medewerkers betrokkenheid vergroot en dat je moet zorgen voor stimuléren van creativiteit in plaats van het door reguleringen blokkéren.
Helemaal in de geest van het boek zijn de pagina’s getiteld ‘Nooit meer doen!’ en ‘Altijd doen!’. Als u wilt weten waar dat over gaat, koop dan het boek. Goed idee! Het boek heeft ISBN-nummer 978 90 229 9667 6. Eerst er nog meer over willen lezen? Kijk op Google via auteur Rob Adams.”

Verder is er ook weer een recensie bijgekomen op Managementboek.nl

Eye opener !!! - M. Gildemijer
“Adams vat diverse visies samen en geeft vervolgens zijn eigen verfrissende kijk op innovatie. Een fantastisch boek die echt elke innovator gelezen moet hebben. Ook dient dit boek verplichte kost te zijn voor de top van het bedrijfsleven…..met name de gevestigde orde. Het boek is afwisselend geschreven met dosis humor. Hadden we maar meer van dit soort goeroes…..ik kan niet wachten om naar zijn lezingen te gaan.”

Geef een reactie

Commentaar is uitgeschakeld.