logo

Branchmarking: So-net M3

In Japan is de zorgsector enorm. Nationaal besteden de Japanners alleen al 10% van het bruto binnenlands product. Terwijl er slechts 250,000 professionals in werkzaam zijn (0,2% van de gehele populatie). M3 heeft hier slim op ingespeeld.

M3
M3 staat voor 3 M’s, te weten: Medicijnen, Media en Metamorfosen. M3 is gestart door Sony Corporation Japan en is een internet gebaseerde zorg netwerk. Het is dus eigenlijk een soort social network voor de zorg.

Het registreren op de website is gratis voor zowel professionals als gebruikers. Ook de informatie is gratis op de website, en men kan zelfs alerts instellen voor bepaalde nieuwe publicaties van bijvoorbeeld pubmed. Inmiddels telt de site maar liefst 120,000 doktoren.

Gebruiker
Voor de gebruiker is de site gemakkelijk, omdat het nieuws omtrent zorg bevat en er tips staan voor de gezondheid. De website maakt het tevens mogelijk om vragen te stellen aan doktoren (wel tegen betaling) en men kan een overzicht krijgen van professionals met klantwaarderingen.

Doktoren
Voor de doktoren geeft M3 de mogelijkheid om mee te discussiëren op een aparte community page waarin doktoren kennis uitwisselen. Zo blijven ze up-to-date van nieuwste know-how. Ook kunnen zij adverteren op M3 om meer klanten te krijgen. Daarnaast is er ook nog een soort ‘career board’ waar doktoren vacatures kunnen plaatsen en vinden.

Bedrijven
Voor bedrijven is M3 ook heel interessant, omdat het ze in staat stelt om veel doktoren te bereiken. Ook kunnen zij onderzoeken houden onder de gebruikers van M3 en bestaat er natuurlijk de mogelijkheid om te adverteren op de website voor hun producten of diensten.

Bereik
Door de vele gebruikers en professionals op M3 is M3 zeer succesvol geworden in de afgelopen jaren. Het verdient haar geld op verschillende manieren, door zowel bij de gebruikers, als professionals als bedrijven een verdienmodel te hebben. Doordat de community actief gebruikt wordt door alle drie de groepen is er continu verse content en dit zorgt ervoor dat mensen blijven kijken op de website.

Geef een reactie

Commentaar is uitgeschakeld.