logo

4* in Management Scope

Ook managementscope heeft een recensie over het boek geschreven.

‘Misschien voelt het fijn om onderdeel van een kudde te zijn’, provoceert Rob Adams de lezers van zijn boek Ga vreemd! De oprichter van adviesbureau Six Fingers daagt zijn publiek uit zich te onderscheiden door voortdurend strategieën, producten, diensten, distributie en communicatie te vernieuwen. ‘Alles wat je markt raakt, kun je innoveren. (…) Om onderscheidend te blijven is een continue stroom ideeën noodzakelijk.’
Managementscope review

In of the box
Deze ideeën krijg je niet door met z’n allen in incidentele brainstormsessies out of the box te gaan zitten denken, doceert Adams. Innovatie vergt focus, continuïteit en realiteitszin, zo betoogt hij op uiteenlopende plekken in zijn boeiende, zij het licht chaotische, boek. Focus is zijns inziens extreem belangrijk: ‘Formuleer daarom the box en denk juist daarbinnen.’

Branchmarking en antennecreativiteit
Adams, die onder meer Microsoft Nederland en het ministerie van Algemene Zaken tot zijn (tevreden) klanten rekent, komt in de tweede helft van zijn boek tot twee belangrijke aanbevelingen: doe aan ‘branchmarking’ en gebruik ‘antennecreativiteit’. Houd dus ogen en oren open voor branchevreemde best practices en kom door hergebruik van bestaande ideeën en de combinatie van deze ideeën tot succesvolle innovatie, adviseert Adams. ‘De hele wereld is een boekenkast vol ideeën. Het is alleen zaak de juiste eruit te pikken.’

Geef een reactie

Commentaar is uitgeschakeld.